ontharen laser

Bij Laser Ontharen Rotterdam zijn we gespecialiseerd in het laseren van ongewenste haargroei. We zijn experts op het gebied van definitief ontharen. In deze blog vertellen we een aantal interessante dingen over al die haren die u uit de handel wilt halen.

Anatomie van het menselijk haar

Menselijke haren bevinden zich in follikels. De follikel is van cruciaal belang voor zowel groeiende haren als voor het ontharen met een laser. Het haarzakje kan worden verdeeld in drie gebieden: het onderste segment met de haarbol, het middelste segment waar de talgklieren binnenkomen en het bovenste segment waar het haar de huid verlaat.

Wij, mensen, zijn zoogdieren – ons lichaam heeft ongeveer vijf miljoen haren. Je leest het goed. Mannen hebben zelfs een paar honderdduizend haren meer dan vrouwen. Het haar op ons hoofd is daar slechts een onderdeel van. Mensen hebben meestal zo’n 100.000 tot 200.000 haren op hun hoofd. Je hoofdhaar is nog niks vergeleken met je haar elders op je lichaam. Het is dan ook volkomen logisch dat je het haar weg wilt halen, niemand wilt overbehaard zijn. Gelukkig zijn we wel minder behaard dan andere dieren, maar alsnog willen we haar weghalen. Ontharen met de laser biedt de oplossing om jezelf niet meer te hoeven scheren. Maar niet alleen dat.. Je zult ook geen last meer hebben van ontstekingen, ingegroeide haren en een geïrriteerd huid door de haarzakjes!

Groeicycli

Om te begrijpen hoe ontharen met de laser werkt, is het van belang om te begrijpen hoe het haar groeit. Elk van die vijf miljoen haren kan zich in een andere fase van de groeicyclus bevinden. Dat is belangrijk voor ons bij Laser Ontharen Rotterdam, omdat de meest effectieve tijd om het haar definitief te ontharen, is wanneer het zich in de anagene, oftewel groeifase bevindt.

Wanneer je haar uit de anagene fase komt, komt het in de catagene fase. Dit is een korte overgangsfase die slechts 10 dagen duurt. De laatste stop is de telogene fase, een rustfase wanneer het lichaam het haar loslaat en het uitvalt. De follikel blijft dan drie maanden inactief en het hele proces doet het opnieuw.

Elk haar is onafhankelijk. Dit is de reden waarom je meerdere laserbehandelingen nodig hebt bij om je haar te verminderen – je moet elk haar in de anagene fase vangen. Hoewel dit lastig kan lijken, overweeg dan de waarde van alle haren in verschillende fasen.

Ontharen met de laser voor verschillende haren

Elk mensenhaar is uniek. Ze groeien zelfstandig en gaan zelfstandig in en uit hun groeifase. Maar hoewel elk haar uniek is, zijn er enkele algemene verschillen in het haar voor mensen van verschillende etnische groepen.

Wie heeft het dikste haar?

Aziatische mensen hebben gemiddeld het dikste en grofste haar in vergelijking met Kaukasisch en Afro-Amerikaans haar. Bij Aziatische mensen is de doorsnede van de individuele haren bijna altijd recht en rond. Kaukasisch haar is meestal dunner dan Aziatisch haar. De doorsnede is rond of ovaal. Afro-Amerikaans haar is dunner dan Aziatisch en Kaukasisch haar, maar het is ook heel anders in doorsnede. Een doorsnede is hier elliptisch of bijna plat en lintachtig. Dit is de reden waarom Afro-Amerikaans haar het meest krullend is, omdat het van nature buigt en langs het lint rolt.

Wie heeft het meeste haar?

Aziatische mensen hebben het dikste haar, maar niet het meeste haar. Dat onderscheid hoort bij Kaukasisch haar. Blanken hebben een hoofdhuiddichtheid van 100.000 tot 150.000, met roodharige mensen met de minste dichtheid in deze groep en met blond haar met het grootste aantal haren. Afro-Amerikanen hebben iets minder haar dan blanken, maar meer dan Aziatische mensen. Aziatische mensen hebben zelden meer dan 120.000 haren en kunnen zo laag zijn als 90.000 haren.

Hoe is haar gekruld of steil?

De vorm van het haarzakje zelf is verantwoordelijk voor de krulling van het haar. Diep in de haarzakjes worden cellen aan de wortel aan de vezels toegevoegd. Hier is het haar zacht en buigzaam. Wanneer het haar aan het opbouwen is, nemen de cellen van de vezel de vorm aan van de omringende haarzakjes. Terwijl de cellen worden toegevoegd en verwerkt, vormen en houden chemische bindingen de haarvezel vast in de vorm van de haarzakjes. Hoewel niemand heeft ontdekt waarom haarzakjes in vorm variëren, zal een krullend haarzakje een krullend haar creëren. Wederom wordt aangenomen dat etnische verschillen subtiele verschillen in chemische samenstelling veroorzaken in de haarvezels en de haarzakjes.

Is krullend haar zwakker?

Hoewel het eigenlijke haar in een krul niet zwakker is, kan het oprollen en de stress die het op die manier houdt, krullende haren zwakker maken. Dit komt omdat de buitenkant van een opgerold haar een cuticula heeft die dun is uitgerekt, waardoor de schubben zichtbaar zijn en relatief gemakkelijk te vangen en te beschadigen bij het borstelen van het haar. De binnenkant van het opgerolde haar is daarentegen dik en samengedrukt.

Afro-Amerikaanse haarzakjes lijken meer oliën en talg te produceren dan de haarzakjes in andere etnische groepen. Maar die oliën zijn niet gelijkmatig verdeeld over de lengte van de haarvezel vanwege de opgerolde vorm. Dit betekent dat deze opgerolde haren moeten worden aangevuld met haaroliën om de natuurlijke productie te bevorderen en de haarvezels flexibel te houden.

Nu weet je wat verschillen tussen de haren van verschillende etnische groepen. De vraag is, wil je sommige van die haren kwijt? Wil jij de ongewenste haren op je lichaam ontharen met de laser? En waarom de laser? Omdat dat dé oplossing is om van je ongewenste haargroei af te zijn, zonder elke dag jezelf te hoeven scheren. Bij Laser Ontharen Rotterdam kunnen wij elk huid en haartype behandelen! Dus twijfel niet en kom langs.

Ontharen met de laser bij Laser Ontharen Rotterdam

Heb jij interesse gekregen om van jouw ongewenste haargroei af te zijn? Kies dan voor ontharen met de laser bij Laser Ontharen Rotterdam. Voorafgaand aan de behandeling, plannen wij altijd een gratis intakegesprek in om al jouw vragen te beantwoorden.