oksel laseren

Oksel laseren dat is waar elke vrouw tegenwoordig voor kiest. Als vrouw zijnde heb je het liefst lichte, fijne haren op  je lichaam. En niet donkere, dikke zwarte haren die meer zichtbaar zijn dan een baard. Vrouwen ontharen de ongewenste haren tijdens het scheren, omdat ze anders te erg opvallen. Helaas heeft scheren bijna geen voordelen in vergelijking met bijvoorbeeld oksel laseren. Oksel laseren is namelijk de oplossing om je oksels nooit meer te hoeven scheren.

Lichte, fijne en onzichtbare haren ontharen vrouwen meestal niet. Ze hebben er toch geen last van. Dat is echter niet het geval met de donkere, grove haren die opduiken op. En dan ook nog eens op de meest vrouwelijke plaatsen: de bovenlip, kin, borst, buik of rug. Kom op, daar groeien mannen!

Wat is er aan de hand? Hirsutisme is de naam en u kunt het de schuld geven van uw hormonen, uw genen of bepaalde medicijnen die u gebruikt. Bij Laser Ontharen Rotterdam kunnen we die ongewenste haren definitief ontharen met  de nieuwste laser. Laserontharing is de beste manier om met deze ongewenste donkere, grove haren om te gaan. Door je oksel te laseren kun je zonder zorgen je armen elke dag omhoog gooien.

Wat zit er achter die ongewenste haren?

Hirsutisme zou ongeveer 5 procent van de vrouwen treffen. Het groeipatroon van deze ongewenste haren wordt geassocieerd met virilisatie. Dat betekent dat de haren kenmerken en locaties hebben die vaak worden geassocieerd met mannen omdat ze worden gevoed door androgenen, mannelijke hormonen. Dat is ook waarom deze vieze haren donker en grof zijn.

Vrouwen ontwikkelen deze ongewenste haartjes op het gezicht en lichaam als gevolg van een hoger dan normaal niveau van androgenen, waaronder testosteron. Alle vrouwen produceren androgenen, maar ze bevinden zich meestal op een zeer laag niveau. Maar bepaalde medische aandoeningen kunnen een toename van de productie van androgenen veroorzaken, en daarmee ook die vervelende, lelijke donkere haren. Dit is wat er achter de verhoogde androgeenproductie zit:

Polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) – PCOS zorgt ervoor dat een vrouw goedaardige cysten op de eierstokken vormt, die de hormoonproductie kunnen beïnvloeden. Dit leidt tot onregelmatige menstruaties en verminderde vruchtbaarheid. En het zit achter ongeveer driekwart van de gevallen van hirsutisme.

Bijnieraandoeningen – Uw bijnieren bevinden zich net boven uw nieren en zijn verantwoordelijk voor de hormoonproductie. Verschillende aandoeningen die de bijnieren aantasten, zoals de ziekte van Cushing, kunnen ook van invloed zijn op de manier waarop uw lichaam androgenen aanmaakt.

Medicijnen – Als u testosteron gebruikt om een ​​tekort te corrigeren, Minoxidil voor dunner wordend haar of anabole steroïden, kunnen deze allemaal androgeenverhoging en haargroei veroorzaken.

Wat moet je eraan doen?

Lasers zijn zeer effectief in het permanent verwijderen van deze haren. Waarom? Omdat ze erg donker en groter zijn dan je andere lichaamshaar. Hun donkere kleur contrasteert goed met de kleur van je huid, dus het is gemakkelijk om de lasergolflengte in te stellen op de melanine in de donkere haren. Hoewel we experts zijn in het hanteren van alle kleuren haar en alle kleuren huid, is laserontharing nog steeds het meest effectief wanneer er een goed contrast is tussen donker haar en een lichtere huidskleur.

Als uw hormoonproblemen aanhouden, kunt u meer van deze haren op nieuwe plaatsen creëren, maar laserontharing kan ze bijhouden en permanent verwijderen. Dit geldt ook voor je okselhaar.

Oksel laseren bij de ervaren specialisten

Heb jij last van een geïrriteerde oksel. Of ben jij het zat om 3 keer in de week je oksels te moeten scheren? Dan bieden we bij laser ontharen Rotterdam de laserbehandeling om je oksels nooit meer te hoeven scheren. Neem contact op met onze ervaren specialisten voor een vrijblijvend en gratis intakegesprek.