laserontharing

Laserontharing is de oplossing om je nooit meer te scheren. Niemand houdt van scheren. Laserontharing is veel beter dan scheren. Dat geldt ongeacht geslacht, leeftijd of andere criteria. Het idee dat je een heel scherp stuk metaal (de scheermes) week na week je hele leven over je huid moet slepen, is gewoon verschrikkelijk. Daarom is laserontharing de ideale manier om nooit meer te hoeven scheren en je niet meer druk te maken om jouw ongewenste haargroei.

Als jij een laserontharing behandeling overweegt, dan ben je bij Laser Ontharen Rotterdam op het juiste adres! Bij Laser Ontharen Rotterdam gebruiken we de beste en nieuwste laser voor ontharen, waarbij jouw ongewenste hare veilig en effectief verwijderd zullen worden. Het is simpelweg de beste laser, waardoor we zeer gespecialiseerd zijn in laserontharing.

Voordat je een laserontharing behandeling ondergaat, wil je vast weten hoe het werkt. In deze blog willen we jou uitleggen wat laserontharing is en hoe het precies werkt.

Laserontharing behandeling

Sommige mensen denken dat de laser voor ontharen het haar snijdt. Dat de laserenergie ervoor dus zorgt dat het haar wordt gesneden. Gelukkig is dat niet waar! Als het haar gesneden zou wouden, zoals sommige mensen denken, dan zou het haar elke keer weer terugkeren. Net zoals bij scheren. De sleutel van laserontharing is juist dat het haarzakje beschadigd wordt waardoor het haar niet terug kan groeien. Het laserenergie snijdt niet, maar beschadigt het haarzakje. Hierdoor kunnen je haren niet terugkomen. En hoef je jezelf niet meer elke dag te scheren.

Zoals we dus net zeggen, is de laser energie van belang omn je haarwortels te beschadigen. Als je haarwortel is beschadigd, kan je haar niet meer teruggroeien. Elk huid en haartype heeft een andere laserenergie nodig. Omdat we bij Laser Ontharen Rotterdam de beste laser hebben voor laserontharing, kunnen wij elk huid en haartype behandelen. Wij kunnen onze laserenergie namelijk op elke stand instellen, waardoor we ervoor zorgen dat jouw ongewenste haren effectief verwijderd worden.

Maar hoe beschadigd de laser het haarzakje en het haar? Hierbij speelt melanine een rol. Melanine is verantwoordelijk voor de kleur van je haar en bevindt zich in het haarzakje. Wanneer er tijdens de laserontharing behandeling laserenergie wordt afgegeven, wordt de laserenergie door de melanine opgenomen. Het laserenergie wordt omgezet in warmte. Deze warmte zal vervolgens het haarzakje beschadigen. Zo zal je ongewenste haren niet terug kunnen groeien.

Timing is belangrijk

De timing van jouw laserontharing behandeling is heel belangrijk. Men vraagt zich af waarom je de ongewenste haren niet in 1 behandeling kunt verwijderen, maar dit ligt aan de timing. De timing moet goed zijn. Alleen actief groeiend haar reageert goed op laserbehandelingen omdat het haar in die fase de meeste melanine bevat. Maar naast de anagene (actieve groei) fase, zijn er telogene (geen groei) en catagene (haaruitwerping) fasen. Het menselijk lichaam heeft ongeveer vijf miljoen haarzakjes; mannen hebben een paar honderdduizend meer dan vrouwen. Al die haren bevinden zich op verschillende tijdstippen in verschillende fasen. Bovendien hebben verschillende delen van het lichaam meer haren in anagene fasen dan andere, omdat haargroei in die gebieden belangrijker is.

Daarom zijn er meerdere laserontharingssessies nodig om de maximale haarvermindering te krijgen. Elke klant is uniek, maar over het algemeen kunt u rekenen op 6 tot 10 behandelingen met een tussenruimte van zes tot twaalf weken. Deze cijfers verschillen per lichaamslocatie van het ongewenste haar. Sommige gebieden laten het haar ook dichter groeien. Vergelijk bijvoorbeeld het baardgebied van een man met borsthaar. Groot verschil in haardichtheid.

laserontharing gezicht

Laserontharing kan voor het gehele lichaam gebruikt worden, maar ook voor het gezicht. Naast dat mannen haren op hun gezicht hebben, hebben veel vrouwen ook ongewenste haren op het gezicht. Deze ongewenste haren kan ook door middel van een laserontharing behandeling verwerkt worden.

laserontharing gevaarlijk

De laserontharing behandeling is ideaal toch? Iedereen zou wel zo een behandeling willen ondergaan, maar misschien vraag je je wel af of het niet gevaarlijk is. Nee! Laserontharing is niet gevaarlijk. Al jarenlang wordt er gebruik gemaakt van laserontharing, en de technologie wordt steeds meer verbeterd. Bij Laser Ontharen Rotterdam hebben wij ook de beste en nieuwste laser voor ontharen, waardoor je zeker kunt zijn dat jouw laserbehandelingen heel veilig zullen verlopen.

Nu weet u hoe we de laser gebruiken om ongewenst haar permanent te verwijderen. Is de volgende vraag wanneer? Wanneer ga je de scheermessen en andere vervelende ontharingsmethoden weggooien en Laser Ontharen Rotterdam bellen? Neem contact met ons op voor een gratis consult.