haar laseren

Haar laseren wat is het? Haar laseren kiest men om van zijn of haar ongewenste haar af te komen. Je weet dat je haar komt en gaat. Soms kan het alarmerend zijn hoeveel haren op een bepaalde dag in de borstel of op de doucheafvoer lijken te zitten. Maar tenzij je kalend bent, is dit haarverlies niets om je zorgen over te maken. Hoe komt het dat je haar uitvalt en opnieuw groeit. Het heeft te maken met de groeicyclus van het haar. Elk haar op het menselijk lichaam – en we hebben er elk ongeveer vijf miljoen! – Doorloopt drie fasen. De drie fasen zijn: groei, rust en overgangsfase. In welke cyclus het haar zich bevindt, heeft invloed op de effectiviteit van laserontharing en je haar laseren.

Dit betekent dat haar laseren niet altijd effect heeft. Wanneer heeft laser ontharen wel effect en wanneer niet? Voordat wij verder gaan over haar laseren, gaan we het eerst hebben over de verschillende groeifases van haar. Het is belangrijk om de verschillende groeifases van haar te kennen om beter te begrijpen hoe laser ontharen werkt. Dan zul je ook begrijpen waarom je meerdere behandelingen nodig hebt en wanneer laser ontharen effect heeft.

Haar laseren en de verschillende groeifases

Anagenefase = groeifase

De anagene fase van de haargroeicyclus is de beginfase van de haargroei. In de anagene fase is het haar zichtbaar boven de huid en zit het nog steeds vast aan de papilla in de haarzakjes. De papilla is een knopachtige inkeping onderaan de follikel. Tijdens de groeifase is je ongewenste haar goed in je haarzakje verbonden. Laser ontharen Rotterdam houdt van de groeifase, want dan is jouw ongewenste haar het best beschikbaar om ter gronde te gaan. Tijdens de groeifase kan het ongewenste haar namelijk de laserenergie aantrekken en opnemen. Zo wordt het ongewenste haar samen met het haarzakje beschadigt. En als het haarzakje is beschadigd heeft laser zijn werk uitgevoerd en zal je ongewenste haar niet meer teruggroeien. Helaas duurt de anagene fase slechts 2-3 weken; dit geldt voor gezichts- en lichaamshaar. Dit betekent dat alleen in deze 2-3 weken de laser goed effect heeft. Daarna moet je wachten totdat je haar weer in de groeifase bevindt.

Catagenefase = Overgangsfase

De catagene fase is een overgangsfase tussen groei en rust. In de catagene fase begint het haar met het afstoten. Het haar laseren in de catagene fase heeft verschillende graden van succes. Het kan effectief zijn, maar niet zo effectief als de anagene fase, Het probleem is dat de haarschacht de papilla vaak heeft verlaten. Zo gaat de energie die de schacht absorbeert niet naar de papilla en de follikel. Wanneer dit gebeurt, wordt de follikel niet voldoende beschadigd om toekomstige haargroei te voorkomen. Het laser ontharen om ongewenste haren te verwijderen is zo minder effectief. Deze overgangsfase duurt ongeveer twee dagen.

Telogene fase = Rustfase

Dit is de laatste fase van de cyclus. Het haar is afgeworpen of wordt afgeworpen. Het zit niet meer vast aan de papilla en is op weg naar buiten (als het nog niet weg is). De follikel in de telogene fase is een rustfase ingegaan. Laserbehandelingen hebben geen invloed op de follikels in de telogene fase. In tegenstelling tot de anagene en catagene fasen, is de telogene fase tamelijk onvoorspelbaar; het kan een paar dagen tot een paar jaar duren! Als je haar in de telogene fase bevindt, is het laser ontharen bijna niet effectief.

Welke invloed heeft dit op onze behandelingen voor laserontharing?

Nu kunt u zien waarom het nodig is om een ​​reeks laserbehandelingen te ondergaan om zoveel mogelijk haren in het behandelgebied te verwijderen. Om het meest effectief te zijn, moet het gerichte haar zich in de anagene fase bevinden, die slechts 2-3 weken duurt. Andere follikels kunnen maandenlang rusten. Daarom denken mensen soms dat een door laserenergie beschadigd haarzakje plotseling weer haar begint te laten groeien. Het is waarschijnlijk gewoon een ander haar dat zich in feite in hetzelfde gebied bevindt als de door laser beschadigde follikel, maar dit andere haar bevond zich in de telogene fase, zodat het niet kon worden gezien.

Door verschillende haarfases is het dus van belang dat je meerdere behandelingen laser ontharen ondergaat. Zo haal je meer resultaat uit het laser ontharen.

Gratis en vrijblijvend consult voor laser ontharen

Heb jij interesse in haar laseren? Wil jij wel geholpen worden door de specialisten van Nederland? Dan ben jij bij Laser ontharen Rotterdam op het juiste adres! Wij bij laser ontharen Rotterdam helpen jou veilig af te komen van jouw ongewenste haargroei.